12 december 2010

2 månader kvar!

Vägbeskrivningen är dubbelkollad. Sundbyholm skyltar från motorvägen!

87 festprogramsomslag är färdiga. Orange glitterfärg även där! (Det var ett digert arbete som inkluderade pyssel och orange glitterfärg) Innehållet är inte klart.

87 gäster har tackat ja - vi hade tur, endast fem personer hade förhinder!

Vi postade våra inbjudningskort i september, för att ge gästerna tid till framtidsplanering och själva vinna tid i planeringen. Det kan rekommenderas!

Jag har ätit mysig middag med två av mina tärnor. Vi bestämde tärnklänningsnyans och funderade kring hår och smink. Tärna tre fick vara med på telefon och mail.

Vi har bokat drömresan, två veckor i Whistler. Vi längtar!


Med två månader kvar är det dags att ta tag i bröllopsformen rejält. Utgångsläget känns bra! I träningsbloggen www.uppochhoppa.se kan ni följa träningslivet.

Strax över 90 inbjudningskort gick iväg. Temafärgerna spelar en viktig roll.

Detta var ett axplock av planeringen hittills. Två månader kvar, sen blir jag fru B!


Adventsmys

Idag har vi firat tredje advent med en massa vänner som varit här hos oss på adventsmys. Meningen var att dels, det uppenbara, fira advent traditionsenligt då vi hade liknande kalas förra året, men detta år även att sammanföra våra vänner inför stundande bröllop.


Tyvärr fick många förhinder i sista stund, men ett tjugotal var här och fikade med oss under dagen. Stora som små njöt av gott fika och pratade på. Mycket lyckat och trevligt!

8 december 2010

Sofy tipsar: pälsbolero

Denna pälsbolero finns på Bikbok nu, kostar 399 kr. Kanske kan vara
något för andra vinterbrudar?

2 december 2010

Framtid


Kolla in i träningsbloggen, där ser man dagens stora händelse. Vi har köpt hus!!!

Sofy tipsar: Bordsplaceringsverktyg

Vi har pusslat lite med bordsplacering och igår satt vi och gjorde några justeringar. När jag var hemma och var sjuk i helgen började jag titta på planeringsverktyg som fungerade enkelt, där man kunde flytta om och skapa en placering efter hur borden ser ut i just vår lokal.

Det finns många verktyg därute, några enklare än andra. Efter att ha tittat på svenska sidor tidigare och funnit dem sega och utan bra överblick vände jag mig mot USA. Projectwedding, som vi använt till bröllopshemsida har inget seatingtool. The knot, som jag använt för inspiration i andra sammanhang har ett, men det går inte att ändra bordens storlek (men däremot deras färg!). Har man rektangulära bord i E formfungerar det tillexempel inte, eftersom de placerar gäster också på kortsidorna. Jag hittade heller inget alternativ för honnörsbord. Det gick bort!





När jag letade och googlade hittade jag Weddingwire. En sida jag säkert råkat hamna på förutom men inte liksom registrerat. Den är nu en personlig favorit då det både finns fina fotogallerier, som också (som på övriga nämnda sidor) kan färgsorteras eller sorteras på etikett.

Här hittade jag ett placeringsverktyg som kunde anpassas efter hur lokalen ser ut, men också efter hur många personer man vill placera runt bordet. Man kan också lägga till DJ-bås, dansgolv och presentbord om man skulle vilja. I översikten till höger har man sin gästlista och ser vilka som har placerats ut och vilka som ännu inte fått sin plats. Namnen syns också vid borden på små gubbar.

Du hämtar enkelt in din gästlista via en excel, som du sparat som cvs (bara att skapa en kopia av din gästlista och välja spara som, och sedan scrolla ner till alternativet cvs.). När man är färdig och nöjd med sin laout kan man spara den som bild eller skriva ut!

Weddingwire.com är således dagens bästa tips!