12 mars 2011

Bröllop på Sundbyholms slott, Eskilstuna, en magisk bröllopshelg!

Samtliga bilder har fotograferats av bröllopsfotograf Emma Sandström, www.adroablemoments.se

Vi letade bröllopslokal länge. Vi vände och vred på kronorna som skulle räcka till 87 personer och sen fattade vi ett beslut. Festen och våra vänner är viktiga för oss. Maten ska vara grymt god, inramningen ska vara vacker, vi ska slippa massa stress i form av att ha en uppsjö av olika leverantörer och vi vill ha någon att lita på som kan sin sak. Gästerna skulle kunna bo kvar och vi ville äta långfrukost/brundch på söndagen efter bröllopet.

Sundbyholms slott i vinterskrud. För vårt bröllop ordnade personalen med marschaller genom slottsparken, mellan slottet och hotellet där gästerna övernattade.

Vi valde Sundbyholms slott som bröllopsleverantörer och vi kände såväl redan innan som idag, en dryg månad efter bröllopet, att vi kunde vi inte ha gjort ett bättre val. Från dag ett har Sundbyholm varit proffsiga, tillmötesgående, nyfikna på hur VI vill ha det samt varit extremt lösningsorienterade. Bröllopskoordinatorn Maria har haft koll, övrig personal vi pratat med har varit insatta, haft värme och glädje i rösten vid kontakt (nog så viktigt) och allt har flutit på.

Fantastiska miljöer för fina bröllopsfoton

Vackra festsalen heter Riddarsalen, fantastisk dukning och stationär teknik med projektor och duk från taket. Här ryms upp till 200 personer, beroende på val av dukning. Vi valde runda bord till vår fest om 87 personer.

Vi vigdes i slottets källare tillika frukostmatsal och slottscafé. Charmigt fint valv med plats för ca 90 personer. Gifter man sig kyrkligt finns två kyrkor inom några kilometer.

Fantstiskt vällagad mat, serverad av proffs som på given signal serverade samtliga bord i perfekt koordination. Många av gästerna har efter bröllopet kommenterat personalens fullständiga koll på läget gällande specialkost, allergier eller alkoholfritt. Slottets två sommelierer hjälper gärna till med dryckesvalen.

Listan kan göras lång på saker som har stuckit ut och som verkligen betytt mycket för oss i hela leveransen av vårt drömbröllop. Sådant som gjort skillnad, som vi blev överraskade av men också sådant som vi hoppats på men kanske inte vågat förvänta oss.

-Gratis utprovning av menyn (att äta fantastisk sexrätters middag och sen åka därifrån!)
-Mailkorrespondans med Maria där vi fått konkreta snabba svar
-Hjälp med körschema för dagen
-Singelpris på övernattning för våra singelvänner, och en lösning för billigare boende i dubbelbäddade enkelrum för paren (det är dyrt att gå på bröllop, vi ville hjälpa våra vänner att ta sig råd med slottshelg och det kunde vi!)
-Färdigdukade bord, efter vår skiss, redan tidigt på fredagen för oss att pynta extra om vi ville. (Vi ville, men det hade inte behövts, men att få valmöjligheten var fint!)
-En härligt avskild middag för våra närmaste under fredagen, med meny bara för oss, och i eget rum.
-Vi fick komma in på våra fredag-söndaggästers hotellrum och lämna överraskningspresent!
-Vi blev uppgraderade från svit till stor svit!
-Bröllopslokalen var superfint iordningställd och vackert pyntad med levande ljus
-Kanonsalut i slottsparken!
-Fantastisk middag, både till smak, utseende och servering
-Otroligt läcker bröllopstårta som var lika god som den var snygg
-Brunch med extra allt, avskild från andra slottsgäster, för vår skull

Sundbyholms egna bröllopstårta, lika god som vacker, med smak av vit choklad, hallon och passionsfrukt avslutade sittningen. Därefter, party all night long!

1 kommentar:

Marcus Sjönvall sa...

vad gick brölloppet på för era 87 gäster då???

funderar själv på sundbyholm.