20 mars 2011

Bröllopsuppsättning, Frisör Tingsgården, Eskilstuna

Nedan följer historien om hur jag blev bröllopsfin hos Frisör Tingsgården. Samtliga bilder är tagna av bröllopsfotografen Emma Sandström, www.adorablemoments.se



Klockan 8.30 anlände jag och tärnorna S och J till Frisör Tingsgården. Nu kunde förvandlingen börja. Håret (som var nytvättat från gårdagen) lades upp på spolar och Linn fixade med frukt, skumpa och godis och pysslade om oss. Oerhört mysigt och uppskattat. Tärnan S fick sitt hår fixat och J mös medan hon grundade sin frisör själv. Skratt, nervös förväntan och koncentration är tre ord som beskriver stämningen.


Efter att spolarna verkat satte Linn igång att skapa min bröllopsfrisyr. Det nålades, tuperades, flätades, fixades och nålades lite till. Ett sant konstverk växte fram under Linns flinka fingrar och koncentrerade uppsyn medan jag sippade Moet och njöt av att det var dagen B.

Så här fin blev tärnan S:


Tärnan L anslöt och även hon valde att lägga tärnfrisyren i Sofias händer. Hennes hår fästes enkelt bakåt med nålar för att inte falla ner i ansiktet.

Strax därpå var mitt bröllopshår färdigt. Som pricken över i fästes de två snöflingor jag beställt från e-bay, och frisören var färdig precis enligt tidsschema.

Jag hade hoppats och drömt om att det skulle bli en maffig och vacker uppsättning. Verkligheten överträffade min dröm med hästlängder!

Linn lade sedan brudmakeupen, som vi gemensamt bestämt skulle vara porslinshy, markerade ögon och persikofärgade kinder med ett ganska neutralt läppstift. En timme senare var looken komplett.



Där satt jag, mitt vackraste jag, redo för bröllop och strålande vacker.

För dig som vill ha proffsigt bröllopshår som håller en hel dag och en hel bröllopsfest, gå till Frisör Tingsgården. Uppsättningen var lika naturligt snygg klockan 02, trots kramar, hissning och discodans. För dig som därutöver vill få snyggaste makeupen, som håller och får dig att stråla natten lång kan du boka till en sminktimme.

Frisör Tingsgården är fullblodsproffs, lyhörda, nyfikna och erfarna. De har mina varmaste rekommendationer!


Bröllopsbukett från Decoflor, Eskilstunas bästa!

När jag letade runt efter blomsterdekoratörer och florister i Eskilstuna föll jag för Decoflor. Butiken ligger fint i gamla stan och har alltid en snygg dekor på utsidan som är något extra, något som visar på sann kärlek till det hantverk som bedrivs på insidan.

Karin ville gärna göra min och mina tärnors buketter, och jag tror att hon gillade att jag gav henne fria händer med bara några få önskemål. Jag ville ha vita tärnbuketter och en brudbukett som gick åt aprikost, gärna med minigerbera (den har också ett fancy namn som jag inte minns) och med "hjärtan på tråd" som jag tycker är charmiga.

Såhär fint blev resultatet:

foto:Emma Sandström, www.adorablemoments.se

Foto ovan och nedan: Robin Haglund/Jane Nilsson, www.felicitasfoto.se


Jag är oerhört nöjd! Karin hittade en fin skir ton som drar mot aprikos, en lekfullhet med de orangea knopparna (självklart visste Karin att vår tema var orange/aprikos) och båda mina önskemål fanns där helt naturligt! Buketten fick rund form och upplevs som vackert enkel, vilket passade väldigt bra till min maffigare håruppsättning och speciella klänning.

Letar ni blomsterleverantör till bröllop, till fest eller till en härlig tisdag I Eskilstuna tycker jag att ni ska kliva in på Decoflor!

12 mars 2011

Bröllop på Sundbyholms slott, Eskilstuna, en magisk bröllopshelg!

Samtliga bilder har fotograferats av bröllopsfotograf Emma Sandström, www.adroablemoments.se

Vi letade bröllopslokal länge. Vi vände och vred på kronorna som skulle räcka till 87 personer och sen fattade vi ett beslut. Festen och våra vänner är viktiga för oss. Maten ska vara grymt god, inramningen ska vara vacker, vi ska slippa massa stress i form av att ha en uppsjö av olika leverantörer och vi vill ha någon att lita på som kan sin sak. Gästerna skulle kunna bo kvar och vi ville äta långfrukost/brundch på söndagen efter bröllopet.

Sundbyholms slott i vinterskrud. För vårt bröllop ordnade personalen med marschaller genom slottsparken, mellan slottet och hotellet där gästerna övernattade.

Vi valde Sundbyholms slott som bröllopsleverantörer och vi kände såväl redan innan som idag, en dryg månad efter bröllopet, att vi kunde vi inte ha gjort ett bättre val. Från dag ett har Sundbyholm varit proffsiga, tillmötesgående, nyfikna på hur VI vill ha det samt varit extremt lösningsorienterade. Bröllopskoordinatorn Maria har haft koll, övrig personal vi pratat med har varit insatta, haft värme och glädje i rösten vid kontakt (nog så viktigt) och allt har flutit på.

Fantastiska miljöer för fina bröllopsfoton

Vackra festsalen heter Riddarsalen, fantastisk dukning och stationär teknik med projektor och duk från taket. Här ryms upp till 200 personer, beroende på val av dukning. Vi valde runda bord till vår fest om 87 personer.

Vi vigdes i slottets källare tillika frukostmatsal och slottscafé. Charmigt fint valv med plats för ca 90 personer. Gifter man sig kyrkligt finns två kyrkor inom några kilometer.

Fantstiskt vällagad mat, serverad av proffs som på given signal serverade samtliga bord i perfekt koordination. Många av gästerna har efter bröllopet kommenterat personalens fullständiga koll på läget gällande specialkost, allergier eller alkoholfritt. Slottets två sommelierer hjälper gärna till med dryckesvalen.

Listan kan göras lång på saker som har stuckit ut och som verkligen betytt mycket för oss i hela leveransen av vårt drömbröllop. Sådant som gjort skillnad, som vi blev överraskade av men också sådant som vi hoppats på men kanske inte vågat förvänta oss.

-Gratis utprovning av menyn (att äta fantastisk sexrätters middag och sen åka därifrån!)
-Mailkorrespondans med Maria där vi fått konkreta snabba svar
-Hjälp med körschema för dagen
-Singelpris på övernattning för våra singelvänner, och en lösning för billigare boende i dubbelbäddade enkelrum för paren (det är dyrt att gå på bröllop, vi ville hjälpa våra vänner att ta sig råd med slottshelg och det kunde vi!)
-Färdigdukade bord, efter vår skiss, redan tidigt på fredagen för oss att pynta extra om vi ville. (Vi ville, men det hade inte behövts, men att få valmöjligheten var fint!)
-En härligt avskild middag för våra närmaste under fredagen, med meny bara för oss, och i eget rum.
-Vi fick komma in på våra fredag-söndaggästers hotellrum och lämna överraskningspresent!
-Vi blev uppgraderade från svit till stor svit!
-Bröllopslokalen var superfint iordningställd och vackert pyntad med levande ljus
-Kanonsalut i slottsparken!
-Fantastisk middag, både till smak, utseende och servering
-Otroligt läcker bröllopstårta som var lika god som den var snygg
-Brunch med extra allt, avskild från andra slottsgäster, för vår skull

Sundbyholms egna bröllopstårta, lika god som vacker, med smak av vit choklad, hallon och passionsfrukt avslutade sittningen. Därefter, party all night long!

2 mars 2011

En magisk bröllopsdag

Vi är så tacksamma, lyckliga och kära. Vi hade en helt sagolik bröllopshelg, så magisk att vi saknar ord. Det kommer att komma berättelser här på bloggen strax, när vi fått bilderna levererade av underbara Emma på www.adorablemoments.se - då kommer jag kunna visa och berätta allt. Vi vill nämligen göra alla leverantörer rättvisa, och visa deras fantastiska arbete med vårt bröllop på bästa sätt!

Vill ni kolla bilder från bröllopsresan redan nu rekommenderar jag träningsbloggen!

Tills dess bilderna kommer från Emma avvaktar vi lite, men njuuuuter av att vara nygifta!