30 mars 2010

Lokalfrågan

Lokalfrågan och gästlistan är tight förankrade. Vi har såklart börjat skissa på en gästlista eftersom man måste utgå från något när man letar lokal. Listan, som ännu inte känns helt klar, innehåller redan nu 85 namn. Vi får väl se hur vår lista ser ut efter helgens lokalletande i prinsen hemstad Linköping. Där finns en lokal med en maxangivelse på 80 i middagssalen....

Vad tusan händer om vi blir kära i den?!

Namnfrågan är en annan grej där som skulle kunna vara en het potatis. Nu blir det inte så för oss...Att jag kommer byta efternamn efter bröllopet är något vi bestämt gemensamt (även om jag nu när jag tänker på det tycker att det känns lite underligt)

Såhär kan det annars se ut:


Skämtåsido. Jag tror nog vi har en rättså bra bild av vilka vi vill ska närvara, men sen är det ändå frågan vad som händer om vi hittar en lokal som känns wow som inte rymmer alla-alla.

28 mars 2010

Förlovningsringen (igen)

Idag har prinsen och jag varit på stan och kikat på förlovningsring och vigselring till honom (han tror att han ska ha en och samma ring). Det var förhållandevis jätte-enkelt! 7 mm bred med raka kanter, häpp, häpp! Beställningen läggs inom kort!

För att fortsätta på ringtemat är jag glad över alla fina kommentarer jag får, både på blogg, "i verkligheten" och via sms och mail. Att alla tycker ringen är fin är kul men kommentaren på sms från L är bäst hittills:

" Åh, den är verkligen SÅÅÅ DU!!!!"
(och det är den ju, annars hade jag inte valt den! Men kul att inte bara jag som tycker så!)

25 mars 2010

Förlovningsringen

Idag fick jag ett sms: "Dina ringar är klara!" hälsningar Sam på F & S. YAY! En dag för tidigt -Service att säga fredag och bli klara på torsdagen, sådant gillar jag. Nu sitter jag och kikar så smått neråt och åt vänster för att vänja ögonen med min nya kompis. Ringen sitter så skönt på fingret, ja, jag känner den faktiskt nästan inte alls vilket är förvånande och perfekt.

3 mm bred alliansring i vitt guld med små diamanter i skenfattning. Prinsen har fotat!

Jag blev sjukt nöjd med hur det ser ut med vigselringen till, den är verkligen förtjusande vacker och jag är så nöjd med mitt val. Alla tre anställda i butiken konstaterade att det blir "jättevackert" och att det är en "härlig sten" och de kändes genuint lyckliga över mina ringar. Servicen har varit fantastisk, de har haft åsikter men låtit mig bestämma i min egen takt och komma fram till hur ringarna till slut skulle se ut. De är glada, vänliga och service-minded. Toppen!

Jag lät vigselringen vila hos guldsmeden några dagar till. Prinsen har ännu inte riktigt fått klart för sig hur hans ring ska se ut och vi får gemensamt fundera på graveringen.


(Efter att jag hämtat ut båda ringarna ska jag låta någon annan kika på dem, bara för att vara på den säkra sidan att allt är så toppen som jag hittills upplevt det. Just nu rekommenderar jag dem starkt, men vill inte skrika ut det tills köpet är helt klart. )

22 mars 2010

En ring för resten av livet

Inne hos Linda kan man lära sig mer om diamanter. Jag har förvånat mig själv med mitt ringköp, både vad gäller ringarnas slutgiltiga utseende och hur det var att välja ut ringarna. Det blev ganska tidigt ganska självklart och jag fick verkligen wow-känslan!

Jag hoppas att det ska kännas lika självklart senare i veckan, då min guldsmed har sagt att de ska vara klara för avhämtning (och betalning).

(närå, skoja bara...)

Det värsta är väl bara att jag behöver vänta så länge innan jag får bära vigselringen...

Colour: G, Cut: Princess
Resten spar vi på!

21 mars 2010

Hemma i sovrumsfönstret

Gerbera! Jag är barnsligt förtjust i Gerbera och tycker att den lilla buketten i vårt sovrumsfönster är enkel och vacker. Med lite fler blommor i och en antydan till samling på blommorna hade de, för mig, kunnat vara en bukett till vårt bröllop.


När det kommer till blommor är jag inte alls särskilt höga krav utan tycker det mesta är vackert! (tur för plånboken!)

20 mars 2010

Om man vill gråta en skvätt

Helt fantastiskt, tänk vilken känsloexplosion! :

15 mars 2010

Detaljinköp - brudskor!

Vem sa att man behövde ha helikopterperspektiv och helhetssyn? Kan jag inte bara beta av de små detaljerna en och en?

I helgen gjorde jag något totalt oväntat. Jag köpte bröllopsskor! Ganska larvigt egentligen då datumet inte ens är bestämt (men kommer bestämmas efter lokalen, så fort vi hittat den) men när jag gick förbi SKORNA med stor S i ett skyltfönster här i vasastan kunde jag ju inte låta bli. Kanske kommer jag hitta några andra och bli ännu mer kär, kanske kommer de inte passa till den klänning jag sen väljer. Hursomhelst var de tillräckligt inspirerande och samtidigt billiga för att jag kunde chansa. Och jag älskar dem!

De fanns i en annan färgton också, perfekt och som gjort för tärna/tärnor...

11 mars 2010

Var och när blir det?

Det blir. Det blir bra.

Var och när är ännu ett stort frågetecken. Vi letar och söker och jag blir mer frustrerad varje dag som går utan att vi kommit ett uns närmare. Hej världen. Internet är en bra grej. Hemsidor som fungerar och med bilder av det ni säljer är en bra grej. Ungefärliga prislistor med indikationer är en annan.

"vi planerar allt och skräddarsyr tillsammans med er för er unika dag" - Jo jag tackar. Klart vi ska vara unika, men det är ganska relevant för oss att veta hur och till vilka riktpriser vi och våra gäster kan ha en magisk dag, afton och morgon hos just er. Lita på att vi kommer försöka välja det som bäst passar oss och vårt bröllop, men för att ni ska få chansen - ge oss en hint så slipper vi slösa varandras tid!

Jag hoppas att vi snart kommer hitta den rätta. Denna låt får illustrera vårt sökande. Ikväll är jag nämligen både sorgsen och trött.

4 mars 2010

Brudens ringar är beställda

Mina ringar är beställda! Min plan: Sälja som en gud hela våren så att jag med lätthet har dragit in så mycket pengar att jag kan göra en axelryckning över de pengarna som jag överskred min satta budget med. Prinsens kommentar när han hörde slutsumman: Du är ju helt dum i huvudet.

Det är kärlek det!

(Jag tror att vigselringen kommer vara hemlig tills det blir dags, men har inte helt bestämt mig ännu. Jag har beskrivit den för någhra vänner, men tror jag ska försöka låta bli framöver. Det är ju kul med överraskningsmomentet!)

3 mars 2010

En bröllopslåda!

Som kanske den sista personen i världen? har jag upptäckt e-bay. I förrgår fick jag ett mail från prinsen som undrade om jag startat bifirma som knarkkurir då det kommit mystiska paket addresserade till mig - från HONGKONG och TURKIET!!?? Ha, ha... prinsen visste då inte om mina första försiktiga tassande steg på den globala marknaden av köp/sälj.



I paketen låg två prylar som mest köptes på test, då de var larvigt billiga, men innehållet i det ena paketet kommer säkert användas - då till dukning. Tills det blir dags sparar jag prylarna i en bröllopslåda. Nu är det bara en gammal skokartong, men när vi bestämt oss klart med färgtemat får jag kanske fixa lådan i samma tema i sann bridezilla-anda!

2 mars 2010

Förlovningstårta

Min gulliga mamma bakade förlovningstårta när vi kom hem från Italien. Här är bildbeviset! Vi fick också jättefina Ittala Essence coctailglas/dessertskålar i förlovningspresent. Tack igen mamms och papps!

1 mars 2010

Diamonds are a girls best friends

Jag har hittat ringarna! I helgen var vi i Eskilstuna och tittade på lite bröllopslokaler och jag passade då på att gå in till butiken Tre smeder, som är en butik som förutom att sälja designers också skapar och designar ringar på förfrågan. Jag har tidigare sett en ring i en annons som är gjord av just smeden på tre smeder, och jag hade fallit för stilen. Nu i helgen fick jag se ringen live eftersom hon hade den på sig!

Vi funderade, mätte och diskuterade och idag fick jag ett prisförslag. Redan där och då kände jag dock att jag behövde se den ring jag överraskats så av i Stockholm igen. På vägen hem gick jag förbi butiken på Odengatan som jag tidigare sett ringen som kändes "wow", för att känna efter samt för att värdera guld jag fått av mamma att lägga in i utbyte för vigselring/förlovningsring. Gick in, tittade och hittade känslan. WOW. Mer wow än på Tre smeder. Det kändes plötsligt självklart. Ringarnas design är klar och det känns så himla bra!

Placegolder-ringen får snart flytta på sig. Den hamnar då på höger ringfinger.

På onsdag går jag och beställer både förlovningsringen och vigselringen - båda två på samma gång. Det känns överraskande och spännande att de inte alls ser ut som jag innan trodde att de skulle göra. Och det känns fantastiskt bra! Det känns också helt fantastiskt att min släkt har varit med och bidragit till min ring, även om den inte kommer göras av det guld som lämnas in som delbetalning så känns det fint att få en förankring bakåt när jag in i en ny familj och byter efternamn.