26 februari 2010

Lycka är att ha en lokal...men vi är inte riktigt där ännu

Det första varje brudpar får veta är att "NU ÄR DET BRÅTTOM!". Phu! 12 månader innan, eller längre än så i vissa fall, ska man titta på lokaler och boka den man vill ha sin bröllopsfest i.

För att kunna boka lokal tycker jag att man behöver ha lite mer på fötterna. man behöver ha en klar bild av sitt bröllop och veta vad man vill ha för typ av fest. Man behöver helt klart ha en budget för kalaset och också ha en ganska klar uppfattning om hur många som ska bjudas och som kan tänka sig närvara.

Förrförra helgen tittade vi på ett fint slott i vackra Södermanland. Där skulle man verkligen kunna ha en toppenfest, men för både plånbokens skull och för våra gäster skull kommer vi välja ett annat alternativ. Vi kommer skicka ut (någonstans i runda slängar) 80-95 inbjudningar (känns som siffran blir högre för varje gång jag tänker på det, hm...) och slottet hade varit klockrent för ca 60-70 gäster som det kändes.

Nätet är en bra källa för att leta lokal, men samtidigt en kass sådan! Bilder - var är alla bilder!?
Tillräckligt med info hittade jag om det här stället, Sneakpeak:


Och har därför preliminärbokat det för ett datum vintern 2011. Vi ska åka dit och kika om allt är så bra som det verkar, men först ska vi titta på fler alternativ i min hemstad.

Men ett ministeg är taget. Det känns bra!

Inga kommentarer: