31 augusti 2010

Bröllop på Trollenäs

Prinsens syster C och hennes kära G gifte sig i lördags, på vackra Trollenäs slott utanför Eslöv i Skåne. Vi och brudparet och 92 ytterligare gäster var på plats för att fira en nordisk förening. Cär svenska, som träffade normmanen G i Danmark när de båda pluggade till läkare. På bröllopet fanns även Finland och Island representerat!

Klädkoden var Frack och överallt syntes det vackra klänningar, snygga uppsättningar i håren och stiliga herrar i frack.
Färgtemat var marinblått, grått och vitt och syntes genomgående i dukning, på klänningar och i dekorationer. Maten var helt fantastisk och vinet utsökt, talen många och väl utförda och stämningen varm och härlig.

Brud och brudgum strålade av lycka och skratten var många när de kände varandra utan och innan i skoleken. Kvällens vackraste tal hölls av brudgummen, de roligaste tipsen från en av tärnorna som gjorde en fullständig analys ur veterinärsynpunkt, den snyggaste sången gjorde bestmans med en kul rap som sedan gick över i ett vackert och allvarligt tal om herr G's fina egenskaper. Stort! Min prins kammade hem fina poänger och var den enda som nyttjade bildspel och projektor, och talet var mycket uppskattat av storasyster.
Mina bilder här ovan är fotade med iphone, som ju de flesta vet så håller kameran en kass kvalitet. Prinsen agerade lite extrafotograf åt brudparet, fotade mingelbilder och detaljer, kanske hamnar några i bloggen så småningom.
Tips att ta med från bröllopet i Skåne:
*A4 utskrivet på bredden och vikt på mitten blir ett trevligt festhäfte
*En grym toastmaster är värd sin vikt i guld - denna var fenomenal!
*Blomsterdekorationer piffar upp kyrkan, ta in offerter - mängden blommor man får för sin peng är olika och det går att göra riktigt bra affärer här!
*Våga smacka på med smycken på din stora dag!


3 kommentarer:

katja sa...

fint det ser ut! :-)

EuroFlorist sa...

Om du vill ha hjälp med blommor får du mer än gärna vända till dig oss för tips och råd.
Önskar dig en blomstrade helg!

/EuroFlorist.

Alexandra sa...

Vilken otroligt fin färg på klänningen du hade!

Vad kul att gå på andras bröllop i samma period man planerar sitt eget. Säkert massa tips och idéer som kommer upp. För vår del blir vi nog det första paret i vår närmaste vänskapskrets som gifter oss, det är vi som får sätta ribban :)